Festivalul Văii Gurghiului 2017. S-a stabilit lista extinsă de artiști

Festivalul Văii Gurghiului 2017. S-a stabilit lista extinsă de artiști
FOTO: Discuții pentru stabilirea listelor extinse de artiști care să fie invitați


Grupurile de tineri, formate în scopul stabilirii unei liste extinse de artiști, din care urmează să fie aleși cei care vor urca pe scena Festivalului Văii Gurghiului 2017, s-au întâlnit marți, 11 aprilie, la Fâncel, casa Solovăstru.

La întâlnire au participat, venind cu propuneri, tineri din comunele Hodac, Solovăstru și Ibănești.

Primarii din Ibănești, Dan Vasile Dumitru, Hodac, Farcaș Ioan, Solovăstru, Tătar Ilie Chirilă, Zehan Iuliu, viceprimar Solovăstru și Neluțu Gliga, directorul festivalului, le-au explicat participanților întregul proces de selecție. În acest fel, tinerii au realizat o listă extinsă de invitați, ținând cont de activitatea artiștilor, și anume dacă au suficiente piese pentru a susține un program antrenant, pe placul publicului, de buget, de tarifele artiștilor și de cheltuielile suplimentare ce se adaugă acestora, reprezentate de TVA, transport, cazare,

"Această acțiune este o premieră pentru Festivalul Văii Gurghiului. Am dorit să ne consultăm cu tinerii în privința artiștilor (alții decât cei de muzică populară n.a.) pe care să-i invităm pentru că segmentul lor este direct interesat și am vrut ca alegerile să reflecte dorințele lor", spune Neluțu Gliga.

În acest fel, s-a întocmit o listă din care, în funcție de criteriile financiare de mai sus și de disponibilitatea artiștilor, se va ajunge la cea finală. Printre artiștii propuși, care urmează să fie contactați prin impresari, se numără: Bosquito, Cargo, BUG Mafia, Grasu XXl, Guess Who, Ami, Anda Adam și alții.

"Mă bucură această inițiativă și faptul că se ține cont de părerea noastră. Mă așteptam totuși ca interesul tinerilor să fie mai mare și să fi fost mai mulți", a declarat Ilic Maria Petronela, participanta la discuții din partea Ibăneștiului, care a avut propuneri inclusv pe partea de artiști populari, declarându-se o mare iubitoare a muzicii populare.

Festivalul Văii Gurghiului, ediția numărul 12, va avea loc în perioada 25-27 august.