CLIMATE KIC 2014-2020

CLIMATE KIC 2014-2020
FOTO: Panoramă Ibănești


Partener unic în România al Programului CLIMATE KIC 2014-2020, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează înscrieri pentru participarea la sub-programul Pioneers into Practice.

CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. În cadrul programului, CCIAT facilitează integrarea activităților în România, prin derularea mai multor pachete de servicii.

Pioneers Into Practice își propune să ofere experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru. „Pionerii” sunt încurajați să iasă din zona de confort, să efectueze stagii în sectoare de activitate diferite de cele în care activează, să dezvolte o abordare interdisciplinară, să testeze o cultură organizațională nouă, urmărindu-se și capacitatea de adaptare la un mediu nou. În acest sens, în cursul anului trecut, CCIAT a selectat 6 „pionieri” care au desfășurat stagii în regiunile europene partenere ale programului.

Mai multe detalii: Pioneers into Practice