Acțiuni comemorative cu ocazia Zilei Eroilor

Acțiuni comemorative cu ocazia Zilei Eroilor
FOTO: Moment artistic la Monumentul Eroilor, Ibănești


Ziua Eroilor, sărbătoare națională pe care o celebrăm în fiecare an în ziua Înălțării Domnului, a fost marcată prin acțiuni comemorative la momumentele eroilor din Ibănești, Isticeu, Ibănești Pădure și Dulcea. 

În toate parohiile s-au desfășurat slujbe de pomenire și s-a ieșit din biserici, potrivit tradiției, cu prapori și colaci, la monumentele eroilor. La Monumentul Eroilor din Ibănești, cei căzuți pentru țară, neam și credință au fost pomeniți de preotul ortodox, Oprea Eugen, și preotul greco-catolic, Someșan Tudor.

Au fost de față reprezentanți ai Primăriei și ai Consiliului Local, locuitori ai comunei, școlari și a avut loc un emoționant moment artistic oferit de cei mai tineri dintre participanți. Primarul comunei, Dan Vasile Dumitru, și viceprimarul, Gliga Marius, au depus o coroană de flori. Coroane din partea Primăriei și Consiliului Local au fost depuse și la monumentele eroilor din Isticeu, Ibănești Pădure și la Dulcea.

„Jertfa Ibăneștiului în cele două războaie mondiale a fost de aproximativ 260 de oameni: 157 și-au pierdut viața în Primul Război Mondial și cca 100 în al Doilea Război Mondial”, spune preotul Oprea Eugen.