1 IUNIE: La mulți ani, copii!

1 IUNIE: La mulți ani, copii!
FOTO: 1 Iunie la Căminul Cultural din Dulcea


Cu ocazia zilei de 1 Iunie, la inițiativa Primăriei și a Consiliului Local Ibănești, în toate căminele culturale au avut loc spectacole dedicate copiilor. Iată de ce surprize au avut parte micuții!

Silviu, profesorul trăznit, folosindu-se de imbatabila energie știintifică, face adevărate „minuni” pe scena căminului cultural de la Dulcea. Glumește, însuflețind publicul format din copii, cheamă voluntari pe scenă și, în cele din urmă, trece la lucruri mai serioase, adică la experimente științifice cu care-i cucerește definitiv pe cei prezenți. După ce profesorul trăznit încheie programul, vine și rândul picturilor pe față.

Dacă intri în sala de manifestări din Isticeu, dimpotrivă, liniște adâncă! Șșșș…. Semi-întuneric. Copiii au ochii mari, ațintiți spre un colț luminat în care, sub forma unui teatru de păpuși, se derulează povestea Degețicăi. Iar după Degețica, spre bucuria și entuziasmul lor, urmează baloanele!

La fel stau lucrurile și în Ibănești Sat și Pădure, unde cei mici au ocazia fie să-l cunoască pe haiosul profesor trăznit, fie să asiste la piesa trupei de teatru de păpuși. La final, fiecare puști primește câte o pungă cu un cadou.

„Am vrut să aducem un strop de bucurie copiilor”

La inițiativa Primăriei și a Consiliului Local Ibănești, cu ocazia zilei de 1 Iunie, la căminele culturale – Ibănești, Ibănești Pădure, Dulcea, sala de manifestări din Isticeu – au avut loc spectacole dedicate copiilor: începând de la povestea Degețicăi și pictura pe față și până la experimentele amuzante, dar interesante și educative, ale profesorului trăznit.

„De 1 Iunie, la școală, ne dădeau câte o bomboană și îmi amintesc ce impresie aveau acele momente asupra mea: simțeam că cineva ne oferă ceva și că se gândește la noi. La rândul nostru, am vrut să oferim un strop de bucurie copiilor și am fost de acord, Primăria, Consiliul Local, să organizăm acțiuni și să oferim cadouri care să ajungă la toți copiii. Am vrut să le facem o bucurie”, spune primarul Dan Vasile Dumitru.

La mulți ani, copii!

GALERIE FOTO